Keistimewaan Anak Perempuan

Besar pahalanya menggembirakan anak perempuan.

Kanak-Kanak Overdose Vitamin

Jadilah sahabat dan pendengar untuk anak anda.

Resepi Bayi

Resepi Menyediakan Makanan Anak Kecil Anda

Genius

Bagaimana anak-anak mempraktikkan perkara dan berfikir secara kritis dan kreatif

Bestnyer Main Buih Sabun

Rangsang perkembangan minda dengan main buih sabun

Impak Kem Motivasi

Impak positif daripada kem motivasi

Senarai Simple Recepi For Breakfast

Pelbagai variasi senarai resepi ringkas

21 Tempat Menarik Di Malaysia

Tempat menarik untuk honeymoon, famili day, release tension dsb

Khamis, 18 Ogos 2016

Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman

Assalamualaikum
hye semua ^_^ 


Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman

Jom join Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !

Syarat :

1. Follow blog atau google +


2. Follow instagram *jika ada 

3. Follow twitter *jika ada


4. Like sahaja fanpage 
Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !"
3. Letak banner dekat entry. 
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan link entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?


Wang tunai RM30 x1 
Wang tunai RM20 x1 
Tapak Iklan free selama sebulan x1  Topup RM5 x1  [SyiraLokman]


(TOP REFERRAL)
 Wang tunai RM50 x1  [nurfuzie] 

Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)


jom ramai2 memeriahkan Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !  ^_^
InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow anda juga :)
Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula : 1 Ogos 2016 
Tamat : 21 Ogos 2016

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM




Hadiah-Hadiah Giveaway:

Pertama - Tunai RM60
Kedua - Tunai  RM40
Ketiga - Tunai RM30
Keempat hingga Kesepuluh - Top Up Bernilai RM10

Syarat-Syarat Penyertaan:

1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia
2. Wajib FOLLOW blog ini
3. Like Fan Page ini -  or klik sini
4. Follow Twitter saya -
5. Copy banner diatas dan buat satu entry bebas bertajuk "Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM"
6. Link kan entry tersebut pada entry ini
7. Postkan link penyertaan anda di ruangan komen dibawah

Giveaway ini akan berlangsung dari 13 Ogos - 22 September 2016. Senarai pemenang akan diumumkan pada 23 September 2016, pada jam 8 pagi.

Hadiah Bonus Pemenang Bertuah Giveaway
 Hadiah bonus untuk seorang peserta bertuah giveaway ini akan dihadiahkan sekotak Mineral Coffee atau lebih dikenali sebagai Min Kaffe (bernilai RM36)

Pemenang tempat pertama hingga kesepuluh akan dinilai 100% menggunakan random.org. Manakala, pemenang peserta bertuah akan saya nilai sendiri untuk entry paling menarik. Buatlah entry bebas yang menarik.

Isnin, 25 Julai 2016

Waktu Anak Fokus Terkesan Di Jiwa



Aku nak berkongsi sedikit tips sebagai ibu bapa dalam mendidik anak2 bukan satu tanggungjawab yang kecil. Aku ingin kongsi panduan seorang Doktor Perubatan Kanak-Kanak menulis tentang momen penting untuk kita titipkan pesanan buat anak-anak soleh dan solehah.

Point kedua adalah sangat mudah dan praktikal dengan izin ALLAH pesanan kita diikuti anak. InsyaAllah

Kita sering mengabaikan masa2 indah penting bersama anak. Waktu di mana jiwa anak-anak tenteram dengan kebersamaan ibu bapa dan adik beradik yang lain. 

Waktu di mana anak fokus dan pesanan yang diberikan terkesan di jiwa mereka.


Waktu yang paling penting dan terkesan dalam jiwa anak2 yang perlu kita dimanfaatkan:

1. Waktu makan bersama
  Berbincanglah dan bertanyakan aktiviti anak serta beri nasihat. Jangan gunakan waktu ini untuk marah atau menegur dengan kasar. Jadikan ia momen bahagia.


2. Sebelum tidur

Kebolehan otak waktu ini gelombang alpha dan tetha sangat berkesan menyimpan pesanan di otak separa sedar dan dilaksanakan. Gelombang ini yang digunakan untuk teknik hypnoparenting untuk masukkan pesanan di minda anak. Berbisiklah kepada anak apabila dia hampir tidur. 

"Ahmad anak soleh,
Ahmad rajin baca Quran.
Ahmad suka pergi sekolah"

Ikut situasi. 

Tambah beliau lagi (Website myMetro) bayi berada dalam keadaan alpa ketika mereka ingin tidur. Pada masa ini apa saja yang dibacakan atau diucapkan akan cepat meresap ke dalam fikiran mereka. Otak bayi ibarat span yang mampu menyerap apa saja. Oleh itu sangat penting ibu bapa memperdengarkan bacaan yang positif serta alunan ayat al-Quran ketika mereka masih bayi.



3. Waktu antara maghrib dan isyak
Untuk bersolat,jika tidak ke masjid bertazkirahlah bersama. Waktu ini anak lihat praktikal solat, mengaji, berhalaqah bersama ibu bapa. Adab dalam jemaah dan lain-lain



4. Momen kehadiran tetamu
Nasihat tidak langsung. Anak belajar bagaimana kita melayan tetamu dan berkomunikasi dengan hormat.




Sumber Facebook: Dr. Anayasmin Azmi

Khamis, 21 Julai 2016

Rebut Duit Raya RM50.00 By Cik Akak

http://sweetyzhanieyz83.blogspot.my/2016/07/rebut-duit-raya-rm5000-by-cik-akak.html


Syarat-syarat untuk join

  1. Anda mestilah seorang blogger Malaysia.
  2. Follow blog cik akak.
  3. Tempek banner di atas dalam entri anda.
  4. Letak tajuk "Rebut Duit Raya RM50.00 By Cik Akak
  5. Backlink entri anda di kotak komen entri ini
Giveaway tamat : 25.07.2016 jam 7.00 pagi
Pemenang akan diumum pada 25.07.2016 jam 8.00 pagi

Isnin, 18 Julai 2016

Cabutan Bertuah MyresitGST April-Mei - Edisi Menang Bergaya :)


Alhamdulillah....

Tak sangka menang cabutan untuk contest myresitgst. Menang voucher tunai RM200 alhamdulillah lepas minyak and tol balik kampung hari raya baru ini.

Semua orang boleh mencuba just sambil jer resit belian tu kita upload kt apps myresitgst siapa tahu menang motor ker...iphone ker...peti ais ker...kan..kan..best takk....cuba ye... end November ni so meaning ada 3 kali cabutan lagi......

Rabu, 13 Julai 2016

Weekly Prize Van Houten Indulgence - Edisi Menang Bergaya :)



Alhamdulillah... 


Firstly memang tak sangka menang coklat yang banyak sememangnya aku 'hantu coklat'. 

Join contest ni pun saja2 lepas tengok dia asyik bermain dalam iklan google adsense kat blog ni so ape lagi aku just klik then isi detail dan buat slogan tapi jangan buat selalu tau iklan iklan google tu kt blog sendiri nanti kena banned lagipun tak nampak iklan 'Van Houten Indulgence Contest' tu kt web lain so aku klik laahh mencuba nasib satu lagi hadiah utamanya Trip To Amsterdam besttt tuu.... Aku pun tak ingat dah slogan macam mana. Few weeks after that aku terima email "congratulations" menang hadiah week 7 alhamdulillah dapat coklat masa tu dah nak balik kampung berhari raya so makan coklat sakan lah hari raya anak beranakkk....

puehhh hatiiii....


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa